2008. május 6., kedd

***

Altnőder EmeseAltnőder EmeseFazakas Gyula (laan) - Scratchy PerformanceFehér Vera (zenyit) - Önteregetés / Self-exposingFeltóti Sándor (sisi) - Teregetés / Hanging outFeltóti Sándor (sisi) - (T)eregetés / Hanging outFodor Tímea (timka)Fodor Tímea (timka)Fodor Tímea (timka)Jókúti András (Saturninus) - Amíg szárad a dallam / While the Melody DriesJókúti András (Saturninus) - Amíg szárad a dallam / While the Melody DriesKoléner Anita (kolanar) - Kinn / OutKoléner Anita (kolanar) - Benn / InKlenyánszki Csilla (ruszalka) - Patyolat / CambricKlenyánszki Csilla (ruszalka) - Patyolat / Cambric


Lévai Katalin (Katjusa) - Patyolat /CambricLiszkay Lilla (Lilla)Liszkay Lilla (Lilla)Mihalicz Máté (Máté)- Betekintés a teregetés rejtelmeibe / Getting an insight into the mystery of dryingNyíri Judit (juditny) - Egy éj Velencében / A night in VeniceNyíri Judit (juditny) - 707Nyíri Judit (juditny) - Tóparton / On the shorePál Gábor (Dsamurai) - Lógás / Hanging around
Porkoláb Zsófi (psophie) - Haiku 1Porkoláb Zsófi (psophie) - Haiku 2Vedres Ági - Tavaszi színteregetés / Spring colourful hanging-outVedres Ági - Tavaszi színteregetés / Spring colourful hanging-outWalter Neiger (Wan) - PhantomWalter Neiger (Wan) - Exhibition / KiállításWalter Neiger (Wan) - Kalandra fel / Dwarfs

29 megjegyzés:

altnőder írta...

éljen, éljen!!!! :)))
szépek lettek!

laan írta...

mozgalmas :)

kolanar írta...

Nagyon tetszenek, érdekes "megfogások"!

wan írta...

an incredible variety at creative ideas and fascinating pictures.

altnőder írta...

(reklamáció: már megint ködösítve vannak a képeim!! :)))))) )
és a patyolat kontra patyolaton jót mosolyogtam:))

ruszalka írta...

olyan szép teregetéseitek vannak.
itt "hála" a modernizációnak alig találtam egy normális teregetős szárítót (először azon gondolkodtam, hogy egy szárítógépet küldök be)

a patyolathoz hozzászólva pedig - katjusáé patyolatosabb, de nem baj. :)

remélem sok örömet okoz ez a kiállítás mindenkinek, de elsősorban persze a patyolatpipacs-psophie-nak!

grat.grat.grat

Katjusa írta...

Hát ezen a patyolaton én is elmosolyodtam:)...fantasztikus, hogy emberek ennyire változatosan látnak szavakat megvalósulni. Mindenkinek óriás gratula!

sisi/ Feltóti sándor írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
sisi/ Feltóti sándor írta...

hehehe, hát tudunk mi... ...bár most fordítsuk véresen komolytalanra a szót. A nyelviség síkjáról tekintve a problémát, a szemantikai korlátok explicite is zárványszerű helyzetbe hozzák a nyelvet, akár az angolt, akár a magyart. (Egyéb nyelvek összevetésének komparatív konklúzióitól most puszta elővigyázatosságból is tekintsünk el.)A magyar deverbális nomen 'teregetés' szemantikai mezője ugyanis jóval diffúzabb, mint az angol megfelelője, a 'hanging out'. Ez utóbbi ugyanis jóval szűkebbre vonja a kifejezés asszociatív auráját, ti. a kiakasztás, kifüggesztés, kilógatás szemantikailag jóval definitívebb. Eltekintve attól, hogy a nyelvhez kötöttség eleve és kivédhetetlenül determinisztikus erőként jelentkezik a képi interpretció számára, amire egyébként teljes joggal kellett számítani, laan barátunk számára sajnos sikerült néhány hajőszítő pillanatot szereznem, az eregetés-teregetés hipotetikus szemantikai összefüggését a címben akusztikailag realizálva. Épp ezért ünnepélyesen felajánlok egy üveg whiskyt annak, aki a (T)eregetés címet akárcsak megközelítően is képes angolul visszaadni. Az italt laannal együtt ihatja meg. Nem kell megijedni, nem kis üvegben mérik mifelénk az ilyen nedűt!
sisiBejegyzés helye: ***

ruszalka írta...

nekem eszembe jutott a laundry, meg utána akár még a washing line.
de nem, végiggondolva ez helytelen megközelítése volt a teregetésnek.

ami leginkább megközelíti a teregetés folyamatát (ami a mosógép programjának befejezése után kezdődik, és a ruha száradásáig vezet) az azt hiszem egyszerűen csak a "Drying".

Megfelel?

sisi/ Feltóti sándor írta...

Hát ha arra gondolok, hogy teregetés az is, ha valaki széttárja a kezét... Vagy kiteríti a lapjait és bemond egy redurchmarsot ultiban vagy ilyemit kell csináléni bridzsben is, akkor inkább azt mondom, várjunk még azzal a whiskyvel, bár laan nagyon drukkol!

janda írta...

spreading out
:-)

sisi/ Feltóti sándor írta...

hááááttttt...-:))))
nna nem bánom, a képemhez ez a cím se lett volna rossz. Na de azért gondolom, nem egyedül fogod meginni azt a szar viszkit.

janda írta...

...ha megnyerem a whiskeyt felajánlom a poszt közösség számára, egyenlő arányban felosztva :-)

sisi/ Feltóti sándor írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
sisi/ Feltóti sándor írta...

Na nem bánom, de azért várjunk még egy kicsit, mondjuk Mikulásig, addig még jöhet más javaslat is.

ruszalka írta...

vagyis a terít lenne az alapszó, és ebből a szóból képezzük a tereget szót a -gat, -get gyakorító képzővel? tehát a terítés és a teregetés szinonímák lennének?

kár, hogy nincsen nálam lexikon, erről pedig nem sokat találni az interneten. pedig kíváncsivá tett, hogy mi is valójában a tereget ige eredete. még psophie teregtési jegyzőkönyvében sem találtam erről.

de ha így vesszük, akkor azt hiszem nincsen ilyen angol szó, hiszen (francba, hogy mindent elfelejtettem ezzel kapcsolatban) a tereget ige, nem átvett, és mondhatni többjelentésű?! ezt kérdezem. így természetesen nem lehet vele azonos, minden jelentést magában rejlő másnyelvű szót találni. esetleg a magyarral nyelvrokon nyelvekben.

főleg amiatt nem, mert ebben az esetben, a teregetésre, mint fogalomra keresünk egy idegen szót.

mindegy. már nem tudom miket írtam. de én feladom :)

Porkoláb Zsófi írta...

a megnyitóról lemaradtam. de most belépve a kihalt kiállítótérbe (éljenek a költői túlzások) nagyon örülök. olyan szépek lettek a képek és annyira sokfélék. igaz ez eddig is így volt, csak most még érintettebb vagyok.
köszönöm mindenkinek az élményt és laannak a lehetőséget külön!

Máté írta...

Csudára jók,gratula!

YAN írta...

Gyönyörű kiállítás lett, gratulálok mindenkinek!

saturninus írta...

éljünk!
engem a piknikpokróc-lebbentés fakasztott a legjóindulatúbb mosolyra... :)

Henrik írta...

A szokásos, magas színvonal! Gratulálok minden kiállítónak és köszönöm az élményt!

Mácsai Ferenc írta...

Szép képeket csináltatok.:)

Dsamurai írta...

amennyire een tudom a >tereget< szoo hun eredetu. ok taniitottak meg minket ennek relytelmeire

juditny írta...

fantasztikus, hogy már megint milyen ügyesek voltunk! :)
gratuláció mindenkinek!
és köszi, laan!


it's fantastic how talented we were again! :)
congratulations to everyone!
and special thanks to laan!

-

Páll Tamás írta...

gratula! szines :)

yoyo írta...

Megkésvebár, de nagyon tetszik!

BetegSrác! írta...

Jó képek jöttek itt össze. Örömünkre. :)

NorbertM írta...

gratulálok! remekek!